ara
HABER SPOR TİCARET İLAN KENT HARİTA EĞİTİM ERKEKÇE KADINCA TEKNOLOJİ SAĞLIK LİNK EĞLENCE HAVA VİDEO FOTOĞRAF YAZARLAR ETKİNLİK
Tellal
" Yazarın biyografisi "

BİR GARİP İL’İMİN İSTANBUL DERNEKLERİ

16 Ekim 2011
Okunma sayısı : 394

Hemşeri derneklerinin Türkiye genelindeki kuruluş amaçları temsil edilen memleketlerin Kültürünü yaşatmak, yaymak ve Hemşerilerin birbirleriyle dayanışmasını sağlamaktır. Bu amaçla kurulan derneklerin hizmet gayesinde mutlaka bu yönde olmalıdır.

Birde dönüp bir garip İl’imin derneklerine bakalım, Tabelalar hep aynı amacı yazar. Gümüşhane Kültür ve Dayanışma diye, faaliyetlerini yayınlarlar Derneğimiz bayramlaşma yaptı, derneğimizde Herfene gecesi düzenlendi çiğ köfte yenildi, Derneğimiz Kurtuluş gecesi düzenledi Sami Erdem Spor Salonunda seçim öncesi Siyasi Propaganda yaptırıldı, Gümüşhane kültüründen bihaber sözde sanatçı diye piyasa yapan diğer insanlara ekonomik imkanlar tanındı, Haldun Alagaş’ta gece düzenlendi Seçim öncesi İlçe Belediye Başkanına Siyasi Propaganda yaptırıldı hemşerimiz adaylara kendilerini tanıtma fırsatı dahi tanınmadı, vs.vs. Yapılan bu tertiplerde herhangi bir Gümüşhaneli Devlet adamı, Bilim adamı, Siyaset adamı mikrofon sahibi olamadılar.

Şimdi soruyorum arkadaşlar, dostlar kıymetli hemşerilerim bu yapılan faaliyetlerle Gümüşhane’mizin hangi kültürü yayıldı, hangi proje masaya yatırıldı, hangi dayanışma sağlandı. Yüzbinlerce paralar bağlanıp yapılan bu organizasyonların içinde insana hizmeti öngören bir faaliyet varmı? Kalabalık insan topluluklarına kendi reklamlarını yapmak uğruna vaat edilen ve yerine getirilmeyen öğrenci bursları ile ihtiyaç sahibi, beklenti içinde olan öğrencilerimizin ve ailelerinin umutları sömürüldü. İşte Garipliğimiz yaptıklarımızın anlaşılır olmamasından kaynaklanıyor. Protokol ve koltuk meraklısı bir grup insanımız maalesef bu tür oluşumları sabote etmekte ve derneklerimizin amacı dışında faaliyetlerine ön ayak olmaktadırlar. Kendi imkânlarıyla Gümüşhane Kültürüne katkı yapmak isteyen ve Gümüşhane Türküleri derleyip besteleyen Gümüşhaneli bir Sanatçı abimi biliyorum, takip ediyorum, diğer yandan genç kesime hitap eden başka bir iki kardeşimi biliyorum, diğer yandan Gümüşhane adını ve Haberini yayımlamak adına Gazete çıkarma mücadelesi veren ve ekonomik zorluklar çeken bir başka kardeşimi biliyorum, ama faaliyet diye gösterilen etkinliklerde bu insanlar yer bulamazken Gümüşhaneli olmayan başka birileri pastadan pay yerine pastayı tamamen götürdüklerini de biliyorum. Peki, Gümüşhane Kültür ve Dayanışma Derneğinin amacı içeriği, dayandığı, dayattığı bu mu olmalı? Hemşericiliğe verilen öneme dair bir örnek vermek istiyorum. Adını her andığımda bir başka onur ve gurur duyduğum Sayın M.Oltan Sungurlu beyefendi, kendisi siyasi bir partinin Milletvekili ve Hükümetin Bakanı iken İstanbul’da yapılacak olan mahalli seçim ve ara seçimde mensubu olduğu Partinin İstanbul 1.Bölge Seçimden sorumlu Genel Başkanı olduğu halde, kendi partisine oy istemek yerine Gümüşhaneli Dernekleri ziyaretinde partisi ne olursa olsun bulunduğunuz ilçedeki Gümüşhaneli adayları destekleyin diyerek hemşeriliğe verdiği önemi ve vurguyu dün gibi hatırlıyorum. Hemşeriliğin önemini ve siyaset üstü olduğunu biz büyüklerimizden böyle öğrendik. Ya bize yanlış öğretildi ya da şimdiki dernek yönetimleri çok çok yanlış yapıyorlar.

Yakın zamanda yapılacak Güdef kongresinde yanlışa son verecek, Gümüşhaneli ligi gerçek anlamda yaşayan ve yaşatan bir yönetim oluşması amacıyla şimdiden kongrenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, Saygılar sunuyorum.

 

  • Haberi Yazdır
  • Haberi PDF olarak bilgisayarına kaydet
  • Facebook' ta paylaş
  • Delicious hesabına ekle
  • Twitter' da paylaş
  • Myspace' de paylaş
  • Digg' de paylaş
  • Google' da paylaş
  • Friendfeed' de paylaş
  • Microsoft Live' da paylaş




Yorumlarınızın yayınlanması için "Yorum Kurallarını" okuyun.
 
TUNCAY TÜTÜNCÜ
son derece anlamlı bir yazı tebrik ediyorum...


(0 puan) | 10.17.2011 23:37