
Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı iken Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanan Abidin Bozkan için veda töreni düzenlendi.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Yüksel, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Vali Yardımcıları Armağan Önal ve Hasan Erkal, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Vali Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada, yargının bağımsız bir kuruluş olduğunu belirterek, ''Karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış birliği, bütünlüğü kamu hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesinde çok önem arz ediyor. Yargı bağımsız bir kuruluştur. Yargının işine asla kimse karışmaz. Ama sonuç olarak yargı da bu ülkenin bir kamu hizmetidir'' dedi.
Yargının Türk milleti adına bir hizmet gördüğünü ifade eden Vali Salihoğlu, şunları söyledi:
''Biz o hizmetin daha iyi şekilde yürütülmesini desteklemekle görevli ve yetkiliyiz. Görevden ayrılmayı ben hiçbir zaman hüzün olarak kabul etmiyorum. Görevden ayrılmayı, yeni yerlerde yeni hizmetler sunmak üzere devletin bize sağladığı bir imkan olarak görüyorum. İlimize gelenler buraya ilk başlangıçta farklı bakıyorlar. Ama Gümüşhane'ye gelince Türkiye'nin her tarafının farklı bir güzelliği, farklı bir iyiliği olduğunu görüyorlar. Giderken de buradan güzel anılarla mutlu olarak ayrılıyorlar.''
Vali Salihoğlu, Bozkan'a 11 ilin sorumluluğunun verildiğini kaydederek, ''Hüzünsüz, mutlu ve neşeli olmak lazım. Başsavcımıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Adana'nın sıcağına biraz alışması gerek. Kendisine verilen görev önemli bir görevdir. Kendisine büyük sorumluluk verildi. 11 ilin özel yetkili Cumhuriyet savcısı olması devletimizin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun kendisine olan güveninin bir sonucudur. Bu güvene mutlaka layık olacaktır'' diye konuştu.
Başsavcı Bozkan da, görev süresi boyunca titizlikle çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:
''2008 yılında beri Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktayım. Gümüşhane'de çalıştığım süre boyunca sayın Valimizin önderliği ve işbirliğinde güzel çalışma ortamı yakaladık. Gümüşhane'de çalıştığım süre boyunca elimizden geldiği kadar bir taraftan adli görevimizi yerine getirirken, diğer taraftan kimseyi kırmadan soruşturmaları ve görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Yaptığımız görev itibariyle herkesle iyi olamayabiliriz. Bazı arkadaşlar veya bazı kurumlar hakkında soruşturmalar yapılmış olabilir. Ama bunu yaparken, titizlikle incelik göstererek kimseyi mağdur etmeden yürütmeye çalıştık. Adliyede bir başarı varsa bunda, adliyede çalışan başta Adalet Komisyonu Başkanı olmak üzere diğer hakim ve savcı arkadaşlarımızın katkıları büyüktür. Bundan sonra vazifemi Adana'da yürütmeye çalışacağım.''
Tören, kokteyl ile sona erdi.