
Yaz geldi, esnaf ümitlendi ancak; Yaz mevsiminin kendisini iyice hissettirdiği şu günlerde Gümüşhaneli esnaf gelecek gurbetçiyi bekliyor.
Gümüşhaneli esnaf gurbetçiyi bekliyor beklemesine ancak, henüz bir hareketliliğinde olmaması can sıkıyor. Gümüşhanede bu tablo içerisinde en çok gurbetçiyi bekleyen ilçe Torul. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Şahin, esnaf gelecek gurbetçinin yolunu dört gözle beklerken henüz bir hareketliliğin oluşmadığını gözlemlediklerini ifade ediyor. Şahin, şuan da bir şey yok. Hatta yılın ilk altı ayını tamamladık aksine sıkıntımız devam ediyor. Yaz mevsimi geldi Torul yine eski Torul. Bir canlanma yok. Torul esnafı bin bir ümit içerisinde gurbetçiyi bekliyor. İleriki zamanlarda belki işlerinin açılacağını tahmin ediyor diye konuştu.
Sıkıntının aşılması noktasında yatırımların artırılması konusu ile Torul'a açılması planlanan MYO'nun nispeten ilçeye katkı sağlayacağınıda kaydeden başkan Şahin, ümidimizi korumaya devam ediyoruz diyerek sözlerini tamamladı.